Preview

Arable Farming and Plant Breeding in Belarus

Advanced search

TOPICAL PROBLEMS OF INCREASING OF BAKING AND FODDER QUALITIES OF WINTER RYE USING BREEDING METHODS

Abstract

Baking and fodder qualities of winter rye grain, content of antinutritional components, problems of grain use in human food and animal nutrition are analyzed in the article. Main directions of breeding towards increasing of nutrient and fodder value of winter rye grain are shown.

About the Author

E. P. Urban
Научно-практический центр НАН Беларуси по земледелию
Belarus


References

1. Гончаренко, А.А. Новые направления в селекции озимой ржи на качество зерна / А.А. Гончаренко // Современные аспекты адаптивного земледелия. – Йошкар-Ола, 1998. – С. 38-40.

2. Гончаренко, А.А. Производство и селекция озимой ржи в России / А.А. Гончаренко // Вестник Российской академии с.-х. наук. – 2004. – №1. – С. 9-11.

3. Исмагилов, Р.Р. Кормовые качества зерна озимой ржи / Р.Р. Исмагилов, Л.М. Ахиярова. – Уфа: АН РБ, Гилем, 2012. – 116 с.

4. Культурная флора СССР: Т.2, ч.1. Рожь / В.Д. Кобылянский, А.Е. Корзун, А.Г. Катерова, Н.С. Лапиков, О.В. Солодухина; Под ред. В.Д. Кобылянского. – Л.: Агропромиздат: Ленингр. отделение, 1989. – 368 с.

5. Урбан, Э.П. Озимая рожь в Беларуси: селекция, семеноводство, технология возделывания / Э.П. Урбан. – Минск: Беларуская навука, 2009. – 269 с.

6. Roggen – Getreide mit Zukunft // Herausgeber: Roggenforum e. V. – Rastatt: Vertrag, 2007. – 192 p.


Review

For citations:


Urban E.P. TOPICAL PROBLEMS OF INCREASING OF BAKING AND FODDER QUALITIES OF WINTER RYE USING BREEDING METHODS. Arable Farming and Plant Breeding in Belarus. 2016;(52):251-257. (In Russ.)

Views: 108


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0130-156X (Print)