DETERMINATION OF CRUDE FAT IN SPRING BARLEY GRAIN USING NEAR INFRARED SPECTROSCOPY
Abstract
Predictive models of crude fat content in spring barley grain are designed by near infrared spectra using the modified partial least square method and an artificial neural network. The estimation of the received calibrations and results of their testing was done. It was concluded that near infrared spectroscopy could be used for the determination of the crude fat content in spring barley grain.
About the Authors
V. N. BezliudnyBelarus
I. I. Berestov
Belarus
References
1. Плешков, Б.П. Биохимия сельскохозяйственных растений / Б.П. Плешков; учебное пособие под ред. В.М. Клечковского. – М.: Колос, 1965. – 447 с.
2. Методы биохимического исследования растений / Изд. 2-е, перераб. и доп. Под ред. д-ра биол. наук А.И.Ермакова. – Л.: Колос, 1972. – 456 с.
3. Журавлев, Е.М. Руководство по зоотехническому анализу кормов / Е.М. Журавлев – М.: Сельхозиздат, 1963. – 295 с.
4. Корма, комбикорма, комбикормовое сырье. Методы определения содержания сырого жира. / Межгосударственный стандарт. ГОСТ 13496.15-97. Введен 01.01.1999 г. – Минск. – 11 с.
5. Крищенко, В.П. Ближняя инфракрасная спектроскопия / В.П. Крищенко – М.: КРОНПРЕСС, 1997. – 640 с.
Review
For citations:
Bezliudny V.N., Berestov I.I. DETERMINATION OF CRUDE FAT IN SPRING BARLEY GRAIN USING NEAR INFRARED SPECTROSCOPY. Arable Farming and Plant Breeding in Belarus. 2017;(53):190-194. (In Russ.)