EVALUATION OF NEW BREEDING MATERIAL OF WINTER SOFT WHEAT IN CENTRAL ZONE OF THE REPUBLIC OF BELARUS
Abstract
Study results of new winter soft wheat breeding material in the Central zone of the Republic of Belarus are presented and analyzed. The results of the competitive variety trials allowed to identify the variety samples yield of which was higher than in the standard or was at the standard’s level depending on the level of intensification. The contents of crude protein and crude gluten in those variety samples corresponded to the State Standards 9353-90 applicable to winter wheat grain used for food aims.
About the Authors
I. V. SatsyukBelarus
S. I. Hardzei
Belarus
V. V. Kot
Belarus
A. E. Ardashnikova
Belarus
V. Yu. Trushko
Belarus
A. Yu. Шанбанович
Belarus
References
1. Мухаметов, Э.М. Технология производства и качество продовольственного зерна / Э.М. Мухаметов [и др.]. – Минск: Дизайн ПРО. – 1996. – 256 с.
2. Таранухо, Г.И. Селекция и семеноводство сельскохозяйственных культур: учебник для студентов высших с.-х. учебных заведений по агрономическим спец. / Г.И. Таранухо. – Минск: ИВЦ Минфина, 2009. – 420 с.
3. Доспехов, Б.А. Методика полевого опыта с основами статистической обработки результатов исследований. // Учебник для студентов высших с.-х. учебных заведений. – Москва: Агропромиздат, 1985. – 346 с.
Review
For citations:
Satsyuk I.V., Hardzei S.I., Kot V.V., Ardashnikova A.E., Trushko V.Yu., A.Yu. EVALUATION OF NEW BREEDING MATERIAL OF WINTER SOFT WHEAT IN CENTRAL ZONE OF THE REPUBLIC OF BELARUS. Arable Farming and Plant Breeding in Belarus. 2018;(54):286-291. (In Russ.)